Elektrische haarden

plug & play met Dimplex

Ze zijn "simple comme bonjour". Stekker in het stopcontact (plug) en het haardelement produceert instant warmte en sfeer (play), zónder schoorsteen. Ideaal voor lage energie woningen of woningen met warmtepomp voorzien van vloerverwarming en zonnepanelen. Dimplex haarden zijn budgetvriendelijk, hebben een hyperrealistisch vlammenspel en een gepatenteerde technologie die vonkjes en geknetter simuleert. Als sfeerhaard verbruiken ze, dankzij de led verlichting, uitzonderlijk weinig energie. In het tussenseizoen doen ze dienst als bijverwarming zodat de vloerverwarming nog niet geactiveerd moet worden.  

Dimplex worldwide

De Glen Dimplex Group is de grootste producent van elektrische haarden wereldwijd. 

overzicht elektrische haarden

Dimplex 3D optiflame

Dimplex produceert elektrische haarden met led of halogeen optiflame vlammenspel op een basis van verlichte glaskiezels of knisperende houtstammen. Het geheel is eenvoudig bedienbaar vanop afstand en het verwarmingselement functioneert met een thermostaat. Modellen zijn er in vele uitvoeringen en maten: nostalgisch of super strak, met glanzend zwart of betonnen frame, losstaand of inbouwcassette.

Dimplex opti-myst

Dimplex ontwikkelde de gepatenteerde opti-myst technologie. Een watervernevelaar aangesloten op een waterreservoir (tot 10u werkzaam) of op het waternet, zorgt voor levensechte vonkjes en rookeffect in combinatie met 3D-vlammen. Een geluidsmodule simuleert het geknisper van een authentiek haardvuur. Dit systeem draagt bij tot een goede vochthuishouding van de verwarmde ruimte en vraagt nauwelijks onderhoud. De watervernevelaar wordt best 1x per jaar vervangen.