kachels | Origineel speksteen

Wat is een échte speksteenkachel?

Bestaat uit volledig uit de juiste speksteen. Minstens 1000kg zuiver speksteen garandeert dat je na 2u stoken tot een etmaal lang kan verwarmen. 

Verbruikt 35% stookhout van wat een degelijke houtkachel gemiddeld verbruikt = 3 à 4m³ t.o.v. 10m³.

Heeft een ingenieus binnenwerk dat enkel de warmte nodig voor de schoorsteentrek onmiddellijk vrijgeeft. De rest wordt opgeslagen en geleidelijk afgegeven.

Heeft geen aparte kanalen voor de opwarming van kamerlucht, enkel zachte, gezonde speksteenwarmte wordt uitgestraald.

NunnaUuni, 100j Fins technisch vernuft

Mammutti speksteen is een gelaagd parelgrijs mineraal dat heel snel warmte opneemt zonder verzadigd te geraken, om ze vervolgens geleidelijk om te zetten in zachte stralingswarmte

De “Golden Fire” technologie van NunnaUuni geeft amper restgassen of residu van fijnstof vrij. Het is een gepatenteerd luchtgeleidingssysteem dat voor een zeer heet, gelijkmatig vuur zorgt. Zonder oververhitting van de rookgaskanalen, vloer of plafond. 

Het resultaat is een onverslijtbare, zuinige en gezonde verwarming

NunnaUuni speksteenkachels info p.9-16 en gamma p.18-23

super zuinig en efficiënt speksteen

Zullen we straks nog hout mogen verbranden? That's the question? Een volmondig "JA" het antwoord! 

Oude houtkachels en open haarden zijn vervuilend maar met recente, genormeerde kachels wek je duurzame energie op. De DINplus norm is hierbij een kwaliteitsmeter maar ook de richtlijnen van een nieuw Koninklijk Besluit, brengen klaarheid. Met een rendement van min 75%  en strenge eisen wat betreft de emissie van fijn stof, is er een duidelijke standaard gesteld. 

Speksteenkachels scoren uitzonderlijk goed met een rendement tot 92%,  

gezonde stralingswarmte

Speksteenkachels hebben een uitstekende uitbrand en een bijna volledige ontgassing van de verbrandingslucht waardoor er nauwelijks fijnstof gevormd wordt. 

Vorige generaties wisten het en hedenddaags onderzoek bewijst het: Stralingswarmte is zeer gezond, in het bijzonder voor mensen met astma of stofallergie.

Speksteenkachels produceren een zeer behaaglijke warmte die reuma en de gevoeligheid van luchtwegen, ogen en slijmvliezen verlicht. Ze is werkzaam via de opperhuid en stimuleert het metabolisme, de bloedsomloop en het immuunsysteem. 

Tip! Volg steeds ons stookadvies.

de kachel tool van NunnaUuni

Klik hier om zelf uw speksteenkachel samen te stellen.

vertalingen configuratie tool