kachels | hout en pellets - Rika

Rika, 20j toonaangevend

Rika is één van de belangrijkste aanbieders van hoogwaardige houtkachels en marktleider voor pellet kachels in de Duitstalige landen. 

“Verwarm uw huis vandaag met de Rika-techniek van morgen!” zegt hoe zeer ze verantwoordelijkheid willen dragen voor de komende generaties van klanten en medewerkers. Ze tellen vandaag 240 medewerkers en voeren een bedrijfscultuur diep geworteld in een Oostenrijkse traditie van gezelligheid, familie en handwerk, van respect én vindingrijkheid tov de natuur en de jaargetijden.

fijnstof emissie en CO-gehalte

In de tabel zie je duidelijk dat de internationale normen voor emissie voor Rika slechts een minimum richtlijn zijn. De ambitie is zo weinig mogelijk!  Alle hout en pellet kachels van Rika presteren nu al opmerkelijk beter dan voorgeschreven zodat ze ook in de toekomst zonder beperkingen kunnen worden gebruikt. Bovendien verwarmen ze zuinig dankzij de gecontroleerde luchttoevoer en een gepatenteerd luchtgeleidingssysteem en bieden ze een maximaal rendement.

De 4 voordelen van Animo kachels?

Het Alumo Animatic verbrandingsproces is een gecontroleerde luchttoevoer die ervoor zorgt dat de kachel snel op temperatuur komt en een constante temperatuur aanhoudt. Dit gebeurt in "power" of "soft" modus voor een maximaal effect bij een maximaal of minimaal vermogen. Het houtverbruik is 50% minder dan bij een traditionele kachel en het systeem verwittigt als er moet bijgevuld worden. Manuele bediening is ook mogelijk. Dankzij de hoogwaardige natuursteen (4 soorten) aan de buitenzijde is er thermische energieopslag waarvan de stralingswarmte langzaam vrijgegeven wordt.

Probably the best pellet stoves in the world!

Lang verwarmingscomfort dankzij het grote pelletreservoir (tot 36kg). Een veilige, volautomatische bediening met touch display, goed controleerbaar ook voor kleine ruimtes, met of zonder ruimtethermostaat. Rendement van minimum 90%. Geen roetaanslag op de kachelruit, eenvoudig onderhoud.... Ze zijn van gietijzer, geven hun convectiewarmte geleidelijke, gecontroleerd én geruisloos af. (geen storend lawaai van een ventilator)

Animo hout en pelletkachels

Download catalogus