kachels | hout en pellets - Leda

ecologische verbranding met Leda

LEDA sublimeert meesterlijk de productie en verwerking van gietijzer. LEDA houtkachels zijn oerdegelijk en volledig vervaardigd in de fijnste kwaliteit van dit bijzonder, historisch materiaal. De toplaag is corrosie vast en chemicaliën bestendig. Meteen hét grote verschil met goedkopere toestellen. Gietijzer is een uitstekende warmtegeleider, zeer hittebestendig en absoluut vormvast. De verbrandingskamer en het rookgaskanaal zijn uitgevoerd in chamotte. De toestellen zijn niet alleen mooi maar verbranden hout op efficiënte, ecologische wijze, met een minimale uitstoot van koolmonoxide en fijnstof.

leda catalogus

de colona voor laagenergiewoningen

De leda colona kachel is opgebouwd uit 2 delen; een onderkachel met de verbrandingskamer en een opzetstuk van 2  of 6 accumulatie elementen. De specifieke  samenstelling van het rookgaskanaal (zie afbeelding) zorgt voor een uitstekende geleiding van de hete rookgassen met maximale warmte opname in de accumulatie ringen. Deze warmte wordt vervolgens tot 10u lang afgegeven, zodat de verwarmde ruimte nooit oververhit geraakt en wat deze kachel bijzonder geschikt maakt voor laagenergieoningen.

straffe vormgeving!

Dat een bedrijf dat bijna 150 jaar bestaat, evolueert, is een evidentie. Leda doet dit met veel ervaring maar bovenal in stijl. Men koos voor de colona reeks voor een eenvoudige, zachte vormgeving, standaard in versies die aansluiten bij de meest uiteenlopende interieurs. De kachel is rond, mat of geëmailleerd, wit of zwart met vlakke of gebogen ruit en kacheldeur. Noem ze gerust de paradepaardjes binnen het leda gamma. 

Hoe gebruik je de leda app?

  • stap 1 - de leda ofen-app downloaden op je smartphone
  • stap 2 - de marker afprinten op een A4-formaat
  • stap 3 - de marker op de plaats waar de kachel komt leggen
  • stap 4 - de marker scannen
  • stap 5 - de kachel positioneren en fotograferen